-->
, ,
Burger houska


Ingredience:

  • 520g hladké mouky
  • 250ml vody
  • 22g čerstvého droždí
  • 1 vejce
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 vejce na potření


Můj postup:


Do mísy si odvážím mouku, rozdrobím do ní droždí a zaleji vodou. Propracuji a přidám vejce, olej, sůl. 

Vše je potřeba spojit v pružné a nelepivé těsto. Množství vody je tedy potřeba si upravit vždy podle savosti mouky. 

Těsto zakryji utěrkou a nechám v míse kynout cca 1 hodinu.

Po vykynutí si rozdělím těsto na kousky o hmotnosti zhruba 150g. Každý kousek je potřeba řádně "zabalit".









Položím na plech a nechám kynout ještě 15 minut. Nakonec potřu vajíčkem a posypu sezamem, mákem a nebo neposypu vůbec.


Vložím do předem předehřáté trouby na 180°C a peču cca 15 minut.



Dobrou chuť :)!






0 komentářů:

Okomentovat