-->
, , , ,
Jahodové knedlíky


Poprvé jsem použila místo tvarohu ricottu a musím říct, že mě to nadchlo. Knedlíčky jsou mnohem více jemné a nadýchanější než za použití tvarohu. 
Co je to vlastně ricotta? Ricotta je výrobek, který vzniká ze syrovátky, což je "odpad" při výrobě sýru a tvarohu. Takže vlastně stačí sehnat syrovátku, zahřát na 85°C, přidat pár kapek citronu na srážení a sbírat sražené vločky. 


Ingredience:

  • 250g ricotty
  • 210g polohrubé mouky
  • 70g másla
  • 25g cukru
  • 1 vejce + 1 žloutek
  • 1/2 sáčku kypřícího prášku
  • špetka soli + sůl do vody
  • 15 jahod
k servírování:
  • rozpuštěné máslo
  • moučkový cukr
  • mák


Můj postup:


V míse utřu máslo s cukrem, vejcem a žloutkem. Po lžíci vmíchám riccotu. Každou lžíci riccoty poctivě zapracuji do těsta. Přidám mouku, kypřící prášek a sůl.

Vytvořím hladké a pružné těsto. Rozdělím na 15 kousků, do každého kousku zabalím jahodu. 

V hrnci přivedu k varu vodu se špetkou soli. Vkládám knedlíčky a vařím 7-9 minut.





Dobrou chuť :)!






0 komentářů:

Okomentovat