-->
,
Domácí housky


Ingredience:

  • 500g hladké mouky
  • 230ml vlažné vody
  • 25g oleje
  • 20g droždí
  • 10g soli
  • 1 lžička cukru
Můj postup:

Do mísy naleji vodu, přidám mouku a na každou stranu zvlášť si rozdělím droždí, cukr, olej a sůl. Pozor ať nemáte sůl blízko droždí. 


 Vypracuji vše v těsto, které rozdělím na 7 ks po cca 110g.



Vytvaruji malé bochánky a nechám kynout !pod potravinářskou folii! cca 1 hodinu. Je potřeba použít opravdu folii, protože jinak těsto oschne.


Každou bulku si rozdělím na tři části z kterých vytvořím tři válečky a zapletu housku. 







Nechám kynout dalších 30 minut opět pod folii. Mezitím si rozpálím troubu na 220°C.


Nakynuté housky pokapu vlažnou vodou a vložím do rozpálené trouby. Jakmile zavřu troubu, zmírním teplotu na 200°C a peču cca 15 minut. 



Dobrou chuť :)!






0 komentářů:

Okomentovat