Ingredience:
- 500g hladké mouky
- 230ml vlažné vody
- 25g oleje
- 20g droždí
- 10g soli
- 1 lžička cukru
Můj postup:
Do mísy naleji vodu, přidám mouku a na každou stranu zvlášť si rozdělím droždí, cukr, olej a sůl. Pozor ať nemáte sůl blízko droždí.
Vypracuji vše v těsto, které rozdělím na 7 ks po cca 110g.
Vytvaruji malé bochánky a nechám kynout !pod potravinářskou folii! cca 1 hodinu. Je potřeba použít opravdu folii, protože jinak těsto oschne.
Každou bulku si rozdělím na tři části z kterých vytvořím tři válečky a zapletu housku.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgNYBqZcJdQsE6U6z9MmL_LNWgXeRijXrOc6odOFB9fXLZ5J_Ot_I406oKs60jiMG0gktHiTCWuZPRj1AyyHvXHplf9trg7at1lyzSBdv7zfPycnOE2N8S-Njwnp1jUlsuPczWyqnYj6CW8/s320/DSCN9414.jpg)
Nechám kynout dalších 30 minut opět pod folii. Mezitím si rozpálím troubu na 220°C.
Nakynuté housky pokapu vlažnou vodou a vložím do rozpálené trouby. Jakmile zavřu troubu, zmírním teplotu na 200°C a peču cca 15 minut.
Dobrou chuť :)!
0 komentářů:
Okomentovat