-->
, , ,
Štrúdl


Ingredience


těsto:
  • 250g másla
  • 330g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 5 lžic vody
  • 1 lžíce octa
  • špetka soli
náplň:
  • 8 jablek
  • 20g vanilkového cukru
  • 1 lžíce skořice
  • hrst mletých vlašských oříšků
  • hrst celých vlašských oříšků
  • hrst rozinek
  • rum
  • vejce na potření

Můj postup:


Do mísy pokrájím povolené máslo a přidám celé vajíčko.


Přisypu hladkou mouku.


A nakonec vodu, ocet a špetku soli.





 Vše propracuji, hotové těsto zabalím do potravinářské fólie a uložím přes noc do lednice. Pokud pospícháte nechte těsto v lednici alespoň 2 hodiny.


Jablka pouze oloupu.


Nastrouhám je na hrubém struhadle. V ruce mi zůstane jadřinec jablíčka.


K nastrouhaným jablíčkům přidám, cukr, skořici, rozinky. Při přípravě těsta si rozinky namočím do rumu. Nechám je v něm naložené přes noc v pokojové teplotě.


Těsto rozválím na plát silný cca 4mm a střed posypu mletými ořechy.


Na ořechy dám jablečnou směs a zasypu celými i mletými ořechy.


Štrúdly potřu rozšlehaným vajíčkem a peču při 180°C cca 30 minut. 






Dobrou chuť :)!






0 komentářů:

Okomentovat