-->
, ,
Piškotová bábovka


Ingredience:

  • 160g hladké mouky
  • 5 vajec
  • 170g cukru
  • 20g vanilkového cukru
  • 40ml rumu
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 lžičku kypřícího prášku

Můj postup:

Oddělím žloutky od bílků.


Z bílků vyšlehám tuhý sníh a přendám si ho do druhé mísy. 


Do mísy po bílkách dám žloutky. 


Přidám cukr. 


Vyšlehám do pěny. 


Mezitím si máslem vymažu a moukou vysypu formu na bábovku. Rozpálím troubu na 180°C. 


K žloutkové pěně naliji rum. 


Nakonec postupně vmíchám mouku s kypřícím práškem. 


Do žloutkové směsi zapracuji pomalu bílek. 


Polovinu směsi přendám do připravené formy. 


Do druhé přidám kakao. 


Kakaovou část přidám na světlou a špejlí těsta propojím. Peču cca 25 minut.



Dobrou chuť :)!






0 komentářů:

Okomentovat