-->
,
Bublanina

Ingredience:

  • 215g polohrubé mouky
  • 215g hladké mouky
  • 200g cukru
  • 150g rozpuštěného másla (lze použít 150ml oleje)
  • 180ml mléka
  • 5 vajec
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • sezonní ovoce a nebo co najdete v zásobách

Můj postup:

Vejce vyšlehám s cukrem a citronovou šťávou do husté pěny. Tato část se nesmí podcenit a opravdu si na tom dát záležet. Těsto bude pak krásně nadýchané.

Do řádně vyšlehaných vajíček přidám mléko, rozpuštěné máslo a nakonec prosátou mouku s práškem do pečiva.

Plech vymažu máslem a vysypu hrubou moukou. Těsto na plech vyliji a pokladu hojně ovocem.

Peču při 170 °C cca 25 minut. Vždy záleží na typu trouby.


Dobrou chuť ;)!








0 komentářů:

Okomentovat