-->
, , ,
Mandlovo-grapefruitová buchta


Ingredience:

  • 170g mletých mandlí
  • 80g polohrubé mouky
  • 90g cukru
  • 20g vanilkového cukru
  • 160g másla
  • 2 vejce
  • 1 kypřící prášek
  • kůra z 1 citronu
  • šťáva z 1/2 grapefruitu
  • špetka soli
poleva
  • 80g moučkového cukru
  • 2 polévkové lžíce grapefruitové šťávy
  • grapefruit na ozdobu

Můj postup:

Nejprve vyšlehám máslo s cukrem a citronovou kůrou. Do vyšlehaného másla přidám vajíčka a nakonec šťávu z grapefruitu. 

Vedle v míse smíchám mandle, mouku, kypřící prášek a sůl.

Suchou směs vmíchám do mokré směsi a vliji do máslem vymazané a moukou vysypané formy. 

Peču 25 minut na 180°C.

Těsto je po upečení velice křehké, je potřeba ho nechat ve formě řádně vychladnout a až poté vyklopit na servírovací talíř.

Na polevu pouze spojím cukr s grapefruitovou šťávou a naliji na buchtu. Ozdobím kousky grepu a nechám zatuhnout v ledničce.



Dobrou chuť :)!






0 komentářů:

Okomentovat