Ingredience:
- 250g pšeničné chlebové mouky
- 250g hladké mouky
- 325ml vlažné vody
- 350g vařených brambor
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce cukru
- 21g čerstvého droždí
- 8g soli
- 1 lžíce kmínu
Můj postup:
Jako první je potřeba si uvařit brambory, protože je potřebujeme mít vychladlé. Klidně si je můžete připravit den předem.
Brambory nastrouhám na jemném struhadle. Vedle v mističce si rozmíchám droždí s cukrem a zaleji 150ml vlažné vody. Nechám vzejít kvásek.
Obě mouky, brambory, sůl, olej a kmín dále do mísy.
Promíchám, přidám kvásek a zbytek vody (175ml). Spojím v hladké těsto.
Pokud se Vám bude zdát těsto řidší nebojte se přidat mouku.
Pokud se Vám bude zdát těsto řidší nebojte se přidat mouku.
Těsto na vále vytvaruji do bochánku a nechám v míse hodinu kynout.
Po hodině takto krásně vyběhne. Vyklopím těsto z mísy a vytvaruji z něj požadovaný tvar.
Přenesu na plech a nechám kynout dalších 30 minut. Mezitím si rozpálím troubu na 220°C. Jakmile je trouba předehřátá potřu chleba vodou a vložím ho do trouby.
Na 220°C peču 15 minut a následně snížím teplotu na 180°C a peču dalších 30 minut.
Na 220°C peču 15 minut a následně snížím teplotu na 180°C a peču dalších 30 minut.
Dobrou chuť :)!
0 komentářů:
Okomentovat