-->
, ,
Bramborový chléb


Ingredience:

  • 250g pšeničné chlebové mouky
  • 250g hladké mouky
  • 325ml vlažné vody
  • 350g vařených brambor
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce cukru 
  • 21g čerstvého droždí
  • 8g soli
  • 1 lžíce kmínu

Můj postup:

Jako první je potřeba si uvařit brambory, protože je potřebujeme mít vychladlé. Klidně si je můžete připravit den předem. 



Brambory nastrouhám na jemném struhadle. Vedle v mističce si rozmíchám droždí s cukrem a zaleji 150ml vlažné vody. Nechám vzejít kvásek.


Obě mouky, brambory, sůl, olej a kmín dále do mísy.


Promíchám, přidám kvásek a zbytek vody (175ml). Spojím v hladké těsto. 
Pokud se Vám bude zdát těsto řidší nebojte se přidat mouku.


Těsto na vále vytvaruji do bochánku a nechám v míse hodinu kynout.


Po hodině takto krásně vyběhne. Vyklopím těsto z mísy a vytvaruji z něj požadovaný tvar. 


Přenesu na plech a nechám kynout dalších 30 minut. Mezitím si rozpálím troubu na 220°C. Jakmile je trouba předehřátá potřu chleba vodou a vložím ho do trouby. 
Na 220°C peču 15 minut a následně snížím teplotu na 180°C a peču dalších 30 minut.








Dobrou chuť :)!






0 komentářů:

Okomentovat