-->
,
Ředkvičková polévka s knedlíčky z ricotty



Ingredience:


polévka:
  • 250g ředkviček
  • 100g listů ředkviček
  • 1 větší brambora
  • 1 cibule
  • 25g másla
  • 700ml zeleninového vývaru
  • 100ml smetany 33%
  • majoránka dle chuti
  • pepř, sůl

knedlíčky:
  • 200g ricotty
  • 30g parmezánu
  • 170g hladké mouky
  • 2 žloutky
  • 1/2 lžičky soli

k podávání:
  • ředkvičky
  • černý sezam
  • čerstvá majoránka


Můj postup:


polévka:
Na másle zesklovatím cibuli, přidám pokrájenou ředkvičku a nechám změknout. Ke směsi vložím ředkvičkové listy a počkám než zavadnou. Přidám nakrájenou bramboru a zaliji vývarem. Vařím do změknutí brambor a rozmixuji. Nakonec zjemním smetanou a dochutím solí, pepřem, majoránkou.

knedlíčky:
Na vál proseji mouku, přidám ricottu smíchanou se žloutky, solí a parmezánem. Vypracuji v pevné těsto a tvořím kuličky o hmotnosti cca 7g. Vložím do vroucí vody a vařím dokud nevyplavou na hladinu cca 3-5 minut.




Dobrou chuť :)!






0 komentářů:

Okomentovat