-->
,
Tartaletky s vanilkovým krémem

Křehoučké košíčky plněné vanilkovým krémem z kterých se na nás usmívají rozmanité druhy sezónního ovoce to jsou právě TARTALETKY.


15 tartaletek o průměru 10cm

Ingredience:

těsto:
  • 210g hladké mouky
  • 140g másla
  • 50g moučkového cukru
  • 1 žloutek
krém:
  • 140g cukru krupice
  • 4 žloutky
  • 55g hladké mouky
  • 400ml mléka
  • 15g másla
  • 1 vanilka
  • 1 lžíce rumu
  • ovoce


Můj postup:

těsto: 
Povolené máslo spojím se žloutkem, moukou, cukrem a utvořím pevné těsto. Nechám v lednici odležet alespoň 2 hodiny. 

Těsto vyndám z lednice a vyválím plát o síle cca 0,3cm z kterého vykrajuji kolečka a vtlačím do formiček. Peču na 170°C dozlatova.

krém:
Nejprve si zahřeji v kastrůlku mléko do kterého přidám semínka vanilky a přivedu mléko k varu, ale pozor nesmí se vařit.

Mezitím si vyšlehám žloutky s cukrem do světle žluté barvy. Přimíchám mouku a tenkým pramínkem přilévám horké mléko ochucené vanilkou. Směs stále šlehám. Po propojení vrátím zpět do kastrůlku a vařím dokud směs nezhoustne a neztratí se chuť a vůně mouky.

Vzniklý krém odstavím z ohně, vmíchám máslo a na úplný závěr rum.

Krém zakryji potravinářskou folií tak, aby se dotýkala krému (nebude se na povrchu tvořit škraloup). Nechám vychladnout a vložím do lednice.

Do vychladlých košíčků dám krém a nazdobím ovocem.

Dobrou chuť :)!








0 komentářů:

Okomentovat